APOCALYPSE WARHEAD – Opening The Silos

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Omakustanne

Apocalypse Warheadin ensimmäinen täyspitkä on erikoinen tapaus. Opening the Silos on yhden miehen soololevy. Sävellyksen lisäksi Tuukka Laitinen on soittanut levylle jokaisen instrumentin. Tämä ei ole jokapäiväistä kun tyylinä toimii tekninen ja brutaali death metal. Kaiken lisäksi julkaisu on omakustanne ja erittäin laadukas death metal -kiekko.

Pienen lisäselvityksen jälkeen käy ilmi, ettei Apocalypse Warheadin mastermind, herra Laitinen, olekaan mikään eilisen teeren poika. Miekkonen on Rytmihäiriön perustajajäseniä ja ollut mukana muun muassa yhtyeen legendaarisella Surman Siipien Havina -esikoisella. Apocalypse Warhead on musiikillisesti aivan toista maata. Musiikin vertailukohtana voisi toimia thrash-vaihteella käyvä Suffocation.

Musiikki ei ole vain nopeaa ja väkivaltaista paahtamista, vaan väliin tarjotaan myös melodisia sooloja ja toimivia rytminvaihdoksia. Levyltä on vaikea etsiä selkeitä heikkouksia tai täytebiisejä. Ohjelmoinnilla toteutetut rummut eivät nekään pahemmin ärsytä korvaa. Opening The Silos -levyn voi kernaasti nostaa yhdeksi parhaista viime aikoina tulleista suomalaisista death metal -julkaisuista. Arvosteluun tämä levy on saapunut pienellä viiveellä, koska levy on julkaistu jo vuoden 2011 puolella.

Joonas Tanskanen