AOSOTH – IV: An Arrow in Heart

367284

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Agonia Records

Mitta alkaa olla jo täysi näistä postmoderneista black metal -yrittäjistä, jotka ovat vasta viime vuosina hypänneet mukaan kelkkaan. Omaa annettavaa ei kauheasti ole. Ranskalaisella Aosothilla on kova yritys kuulostaa niin monumentaaliselta ja hypnoottiselta kuin mahdollista, ja laulu on totta kai sitä hieman matalalta rohisevaa tyyliä. Ai niin, ja logon on tehnyt Watainin Erik.

Voihan se olla, että Aosothia ei kannattaisi mitenkään osoittaa sormella trendien seuraamisesta, koska bändi on jo toki perustettu jo 2002. Ensimmäinen albumi on kuitenkin vuodelta 2008, joten minulle Aosoth on nimenomaan näitä uudempia bändejä. En ole aiempiin albumeihin lainkaan tutustunut, joten mielipiteeni yhtyeestä on kaikkea muuta kuin lopullinen.

Kappaleet ovat totta kai todella pitkiä, viimeisessä kappaleessa kellotetaan yli 14 minuuttia. Jonkinlainen syvällinen ja monoliittimainen järkäle on selvästi ranskalaisilla ollut hakusessa koko levyn mitalta, mutta tyhjältä kuulostaa. Itse asiassa eniten tässä albumissa suututtaa juuri se, että minä olen aiemmin pitänyt tämän tyylisestä tavasta tehdä black metalia. Lähestymistapa on hyväksi, jopa loistavaksi havaittu, mutta rusinat jäivät taikinasta kokonaan. Aosothin neloslevy on varsin hahmoton ja ontto kuunneltava, mutta peruslaatuelementit ovat kuitenkin läsnä.

Jaakko Marttila