ANTROPOFAGUS – Architecture of Lust

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Comatose music

Italian Antropofagus palaa kakkosalbuminsa tiimoilta levyttävään kantaan. Tyylillisesti varsin gore/splatter –henkisen debyytin jäljiltä on ajauduttu enemmän kohden teknisen death metalin karsinaa. Tässä ratkaisussa on niin hyvät kuin huonotkin puolensa.

Architecture of Lust ryöpyttää kuulijaa varsin raivokkaasti, nasakan rumputulen saattelemana. Ammattimaisesti toteutettu albumi on kyllä ottanut merkittäviä soitannallisia harppauksia, mutta samalla tarttuvuudesta on jouduttu valitettavasti tinkimään. Nimibiisi on maittava nilemäinen naputus, samoin Demise of Carnal Principle miellyttää, varsinkin hitaammissa osioissaan. Joukkoon mahtuu kuitenkin valitettavasti myös varsin tasapaksua survomista, sekä jonkin verran tyhjäkäyntisiä riffejäkin, joten kiekosta jää väistämättäkin varsin epätasainen tuntu.

Vaikkei Antropofagus aivan kakkoslevyllään kauttaaltaan vakuutakaan, on Architecture of Lustilla hetkensäkin. Ainakin Nilen ja Dying Fetuksen ystävien soisi ainakin tätä koettavan, vaikkei albumi edellä mainittujen parhaimpien julkaisujen tasolle ylläkään. Toisaalta, vastaavantasoisia kuolometallijulkaisuja on tyrkitty pihalle useammankin täysperävaunun verran, jotta eipä tässä nyt mitään tavattoman erikoista olla tekemässä. Blastbeatin pikkunälkä tällä ainakin taittuu. Jo heti parin ensimmäisen biisin aikana.

Markus Makkonen