ANONOUMENT – Deception

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Omakustanne

Heinolan Anonoumentin debyytti julkaistaan omakustanteena. Tyylinä tällä vuonna 2008 perustetulla viisikolla on melodinen ja metalcore-henkinen metalli tyyliin viime vuosien In Flames tai Killswitch Engage. Soundillisesti mainiolta kuulostava omakustanne kärsii kuitenkin muutamista varsin perustavaa laatua olevista puutteista.

Soitannollisesti Anonoument on pätevä yhtye. Kitarat nakutellaan kohdilleen vähintäänkin pätevästi, eikä rumpali Rinkisen kannuttelussakaan ole mitään valittamisen aihetta. Yhteensoitto on mallikkaasti hallussa sekin. Kuten tänä päivänä niin monesti aiemminkin, Anonoumentin ongelmat löytyvät sisältöpuolelta. Tyylillisesti Deception kärsii linjattomuudesta. Riffien teemat poukkoilevat päämäärättömästi edestakaisin ja Anonoumentin kuningasajatuksesta on turhan vaikea saada otetta. Vokalisti Ollilainen operoi korkeiden huutojen ja matalampien korinoiden välillä jokseenkin mukiinmenevästi, mutta heikko artikulointi ja ajoittain erittäinkin tönkkö lausuminen alkavat pian ärsyttää. Tekstit ovat nekin varsin sisällötöntä tavaraa, joten tältäkään osin levystä ei juuri muistijälkiä jää.

Lyhyesti sanottuna Anonoumentin materiaali ei ole vielä täyspitkän levyn vaatimustasoa vastaavaa. Iskevyyttä tai omaperäisyyttä ei löydy tällä erää lähimainkaan tarpeeksi ja puutuminen alkaa jo hyvissä ajoin ennen levyn puolta väliä. Deceptionin kappaleista olisi kyllä saanut hyvän demon, tai kaksikin, mutta yhdessä pötkössä nieltävää on vain yksinkertaisesti liikaa. Seuraavaksi kerraksi täytyy sisältöä ja tarttuvuutta saada huomattavasti lisää oikeastaan jokaiselle musiikin osa-alueelle.

Markus Makkonen