ANGEL SWORD – Where We are Going, You Cannot Come DEMO

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Demo

Suomalaisen metallin ja raskaan rockin huikean tason huomaa parhaiten demolaaria tarkastellessaan. Promonauhoilla esiintyvät yhtyeet ovat tänä päivänä poikkeuksetta taitavia, soundeiltaan ja olemukseltaan ammattimaisia ja ennen kaikkea yhtyeinä milteipä julkaisuvalmiita tuotteita. 90-luvulle tyypilliset ”nuokkarinauhoitteet” ovatkin siirtyneet suurimmalta osalta historiaan ja Angel Swordin demoa Where We are Going, You Cannot Comea kuunnellessa pitää oikein pysähtyä muistelemaan milloin vastaavaa räpellystä on joutunut edes viimeksi kuuntelemaan.

Angel Sword tarjoaa siis mitä autenttisimman aikamatkan 90-luvulle ja kaupunkien ylläpitämien yleisten treenitilojen nurkkiin. Nauhalla soittaa nuoruuden innolla räimivä yhtye, joka kumartaa Iron Maidenin ja yleisesti NWOBHM:n alttarille. Melodiat ja kappalerakenteet ovat kaikessa naivistisuudessaan sympaattisia, eikä innokkuuden puutteestakaan yhtyettä voi syyttää, mutta toteutus onnahteleekin sitten miltei kauttaaltaan. Ohut soundimaailma ei anna materiaalille sen tarvitsemaa tukea, sovitukselliset ratkaisut töksähtelevät pahoin ja vireongelmaiset, hoilottavat vokaalit vievät demolta viimeisenkin uskottavuuden. Karaoke-henkiset falsetit luiskahtavatkin sitten jo parodian puolelle. Yritys hyvä kymmenen, mutta nyt on lähdetty demoralliin himpun verran liian aikaisin. Biisit ja esittäminen kannattaa viritellä ennen sotaan lähtöä huomattavasti terävämpään kuosiin. Enkelimiekan sijaan tällä kertaa huidotaan vasta enkelikepillä.

Markus Makkonen

http://www.myspace.com/angelswordmetal