ANAAL NATHRAKH – Vanitas

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Candlelight Records

Brittiläinen Anaal Nathrakh on niitä bändejä joiden uutta levyä odottaa aina mielenkiinnolla. Viimevuonna julkaistu Passion jakoi mielipiteitä, mutta oli pienestä kankeudestaan huolimatta hieno julkaisu. Suht nopeaan julkaistu ja jo yhtyeen seitsemäs studioalbumi, Vanitas, jatkaa edellisen levyn jalanjälkiä, mutta kysymys kuuluu riittävätkö rahkeet vieläkin? Epäluuloista huolimatta luvassa on murskaavaa black metal ja grindcore jyräystä, josta bändi tunnetaan.

Heti ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen on selvää, että pettymys levy ei todellakaan ole. Pääosin nopealla tempolla etenevät biisit yhdistelevät sopivasti melodisempaa black metalia ja ultranopeaa grindcore -rääkkäystä sulavasti virtaavaksi kokonaisuudeksi. Tuotantoon on panostettu ja se on melko kliinistä, mutta pitää kuitenkin sopivan raakuuden soundipuolella. Rumpukoneilla on luotu mukavaa vastakkainasettelua rumpujen kuulostaessa välillä siedettävän orgaanisilta ja toisinaan äärimmäisen teknisiltä ja konemaisilta. Laulu liikkuu sulavasti kaiken mukana repivästä rääkynästä, matalaan murinaan ja aina puhtaaseen tunnelmointiin saakka.

Bändin omalaatuinen kombinaatio äärimusiikkia ei ole tiettävästi kaikkien puristien mieleen, mutta jo seitsemän täyspitkää levyä julkaisseen yhtyeen ote on edelleen hallussa, eikä merkkejä taantumisesta näy.  Raakoja ja nopeatempoisia, mutta myös monipuolisia ja melodiarikkaita biisejä jaksaa kuunnella koko 40 minuutin verran ilman tylsiä hetkiä. Kokonaisuutena levy ottaa jälleen askeleen eteenpäin edellisestä julkaisusta ja potkii sen enempää selittelemättä paskat pihalle.

Markus Mähönen