AMPUTORY – Unclean

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Demo

Keravan Amputory vakuutti jo edellisellä demollaan. Uutukaiseen Unclean-työnäytteeseen tarttuukin näin ollen varsin suurella innolla. Pitkän linjan muusikoista koostuvan yhdistelmän tyyli on ehdottoman napakka vanhan liiton death. Siispä Bolt Throwerin, Obituaryn ja 90-luvun alun kotimaisen kuolon ystävien kannattaa jatkaa lukemista!

Siinä missä edellinen demo oli mallikasta, muttei vielä liian persoonallista möyhennystä, korjautuu kurssi Uncleanilla selkeästi parempaan. Logoon on tullut muutama sahalaita lisää ja samaa voisi sanoa musiikistakin. Kaikki kolme raitaa repivät, sekä raastavat ihailtavalla tarmolla ja vokalisti Kokkosen otteissa on helvetin asiallinen meininki. Illusion of Sanity vakuuttaa loistavilla riffeillään ja puhuttelevalla raskaudellaan. Aghori puolestaan edustaa hitaampaa, päättäväistä lanaamista. Soundi nauhoitteella on aito, sopivan raaka ja ennen kaikkea mainiosti tasapainossa. Ajoittaiset entombedmaiset hetket tuovat kokonaisuuteen pahaenteistä melodisuutta, eikä nauhasta näin ollen löydy valitettavaa oikeastaan laisinkaan.

Amputory on siis valmista kauraa isompiin ympyröihin. Yhtyeen tyyli on terävöitynyt juurikin sen merkittävän askeleen verran, jotta levy-yhtiöissä soisi kiinnostuksen heräävän. Kun bändillä on puna-valko-mustaa graafista ilmettä myöten kaikki osatekijät kunnossa, soisi yhtyeelle jo mahdollisuuden näyttää siipiään täyspitkän albumin merkeissä.

Markus Makkonen