AMBER TEARS – Revelation Renounced

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Tena Music

Arvostelussa on venäläisen Amber Tearsin vuonna 2006 julkaistun debyyttilevyn Revelation Renounced uusintajulkaisu, joka on myös masteroitu uudelleen. Yhtye on mikstuura raskasta doom metalia yhdistettynä folk-henkiseen tunnelmointiin ja haikeamielisiin melodioihin. Koska musiikissa on kyse kuitenkin pääasiallisesti doom-meiningistä, ei kappaleissa mennä mitään älyttömiä nopeuksia, vaan ne ovat rauhallisia, joskin mukavan raskaita ja keskittyvät melankolisen tunnelman luomiseen.

Kappaleet ovat välillä hieman persoonattoman oloisia, eikä niistä kovin moni jää erityisesti millään tavalla mieleen. Onneksi levyltä löytyy kuitenkin muutama miellyttävä poikkeus, kuten esimerkiksi levyn viides kappale Call of the Dreams, jossa on puolivälin tienoilla oikein hienoa kitarointia ja melodiaa. Monesti melodiat ovat irrallisesti kuunneltuina melko hyviä, mutta ne jäävät liian usein jotenkin tuon kaiken muun musiikin runttaamisen jalkoihin. Vokaalit toimivat myös erinomaisesti ja ne on ärjytty sopivalla raakuudella. Alkuperäisen julkaisun äänimaailmasta minulla ei ole mitään tietoa tai vertailukohteita, mutta ainakin tämä uudelleenmasteroitu versio kuulostaa omaan korvaani oikein hyvältä. Kappaleiden lyriikkapuoli jää sisältönsä puolesta luonnollisesti hämärän peittoon, sillä tekstit ovat venäjäksi.

Levystä ei lopulta hirveästi jää mitään sanottavaa. Se ei oikein herätä erityisiä tuntemuksia suuntaan tai toiseen. Ei tämä nyt missään nimessä ole paska levy ja ne muutamat levyn hyvät veisut ovat erinomaisia, mutta koska kappaleet ovat pääsääntöisesti melko keskinkertaisia ei yhtyettä tai sen uudempaa tuotantoa kohtaan herää oikein mitään erityistä mielenkiintoa.

Aleksi Vaittinen