ALLEGAEON: Fragments Of Form And Function

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Metal Blade Records
Nimi saa pahan aavistuksen käymään mielessäni. Onko tämä taas jotain sikamelodista ja raakaa metalcorea, jossa mässäillään mahtavilla break downeilla ja helvetillisillä tiluliluriffeillä temmon hipoessa kolmeasataa? Onneksi aavistus menee metsään. Nopeaa Allegaeon on, seassa on hiukan tiluliluakin, mutta en tätä metalcoreksi sanoisi. Lisäksi break downit käytännössä loistavat poissaolollaan.

Modernia death metalia tämä on. Yhtyeen laulaja Ezra Haynes on tulessa laulaessaan. Ääni on voimakas ja sitä kuuntelee mielellään. Ei mitään tusinamurinaa. Itseäni kaikenlaisen kitaristitrivian opiskelijana kiinnosti ja viehätti info kitaristi Greg Nurgessin soittajataustoista. Mies on suorittanut klassisen soittajan tutkinnon musiikkikonservatoriossa Cincinnatissa, opettanut musiikki-instituutissa Lexingtonissa ja oli ensimmäinen kitaransoiton opettaja Paul Greenin School of Rockissa. Nämä taustat huomioiden en ihmettele ollenkaan sitä tosiasiaa, että olen äärimmäisen ihastunut moniin levyn riffeistä. Ne ovat melodisia, mutta samalla myös kieroja ja raskaita.

Vaan ei yksi soittaja bändiä tee (no okei, joissain tapauksissa tekee, muttei tässä). Albumilla yhteen soittaa neljä taitavaa muusikkoa ja päälle artikuloi taitava laulaja. Toivottavasti kappalemateriaali monipuolistuu kuitenkin kakkosalbumille. Levyn keskivaihe tuntuu hiukan tasapaksulle kappaleiden ollessa hiukan samankaltaisia keskenään. En kuitenkaan moiti sen enempää kun on tarvis. Tykkään.

Juuso Viljanen