ALISTAIR THE THIRD – 2012 Demo-EP

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Demo

Nelihenkinen tamperelaispoppoo yhdistelee musiikissaan sujuvasti vähän sitä sun tätä. Ripeää punkkia, raskaampaa rokkia ja melankoliaa pistetään sujuvasti samaan pannuun. Olin aika skeptinen ensimmäisellä kuuntelukerralla, mutta seos paljastuikin yllättävän tasapainoiseksi. Tietystä kulmikkuudesta huolimatta biisien temmon ja tunnelmanvaihtelut eivät ole mitään äkkiväärää rimpuilua vaan sovitukset ovat varsin onnistuneita. Soitto on tiukkaa ja bändi on malttanut odottaa tarpeeksi kauan ennen tätä debyyttijulkaisua. Hyvä niin.

Taidokasta stemmalaulua ja melodioita on käytetty rikkomaan hardcorempi höykytys ja metallisemman otteen tullessa vuoroon bändi seilaa yllättävänkin raskaasti. Jotenkin tulee äkkiseltään mieleen NOFX noissa pikapunkkikohdissa ja välillä mutkikkaammat riffit muistuttavat Mastodonia.  Popeimmillaan muistutetaan jopa jotain helkutin Billy Talentia, joten tyttöjenkin pöksyjen kostuttamiseen on mahdollisuus.

Vaikka tämän sortin kama ei ihan ominta omaani ole, niin voisin kuvitella että tälle musiikille kyllä löytyy varsin suurikin kuulijakunta, kunhan vaan loputkin palaset solahtavat kohdilleen. Ehkä kannattaisi muuten lähteä paisuttelemaan biiseistä vieläkin eeppisempiä, melodian- ja draamantajua kun miekkosilla tuntuisi piisaavaan.

Teemu Vähäkangas