ALGHAZANTH – The Three-Faced Pilgrim

379022
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Woodcut Records

Vuonna 1996 ensimmäisen demonsa julkaissut Alghazanth julkaisee nyt jo seitsemännen kokopitkän albuminsa. Bändi on pysytellyt kautta linjan melko uskollisena omalle tyylilleen. Uusi levykään ei siinä tee poikkeusta, mutta omaan makuuni se kuulostaa ehdottomasti parhaalta Alghazanthilta pitkään aikaan. Itse asiassa se saattaa olla kiinnostavimpia julkaisuja black metalin saralta tänä vuonna ylipäätään.

Levyllä on kuusi kappaletta joiden kokonaispituus yltää kuitenkin lähes 50 minuuttiin sulavan melodista mustaa metallia. Tunnelma ja äänimaailma toimii kappaleissa erityisen hyvin. Selkeät ja voimakkaat kitarat vievät musiikkia eteenpäin napakoilla riffeillä kuulostaen välillä jotenkin hyvin tutuilta, mutta kuitenkin kiehtovan uusilta. Laulu repii harmonista kokonaisuutta rienaavalla rääkynällään, mutta kuitenkin tarpeeksi selkeästi, että sanoista saa selvän. Taustalla maalailevat syntikat luovat kappaleisiin hienoa syvyyttä herättämättä kuitenkaan liikaa huomiota itseensä, mikä monesti ärsyttää muissa synatäytteisissä viritelmissä. Tuotanto on osunut juuri nappiin ja levyä on miellyttävä kuunnella niin kuulokkeilla kuin stereoista täysillä pauhaten. Albumilta on hankala erotella mitään yksittäistä huippukappaletta, mutta toisaalta levy toimii kokonaisuutena riittävän hyvin siihen, että sitä jaksaa kuunnella alusta loppuun useammankin kerran peräjälkeen.

The Three-Faced Pilgrim on, väittäisin, yksi paremmista kotimaisista ellei jopa kokonaisuudessaan parhaista genrensä julkaisuista tälle vuodelle. Joku varmasti on eri mieltä asiasta, mutta käydessäni läpi melodisemman black metallin antia vuosi taaksepäin, ei mieleeni tule montaa levyä joka olisi jaksanut kiehtoa ja yllättää yhä uudelleen samalla intensiteetillä kuin Alghanzanthin uutukainen. Bändi on selvästi löytänyt nyt hyvin hiotun kokoonpanon jossa luova voima ja musiikillinen ilmaisu kohtaavat oikeassa kohtaa.

Markus Mähönen