ALFAHANNE – Alfapokalyps

Alfahanne-omslag
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Dark essence records/Karisma records

Rokkaavaa, punkinkatkuista ja alakuloista Black Metal-musiikkia tarjoileva ruotsalainen Alfahanne ottaa vakuuttavan lähdön debyyttialbumillaan. Maineikkaalla Necromorbus Studiolla Tore Stjernan voimin masteroitu levy hyppii sopivan rosoisesti genrerajojen yli ja takaisin turvallisempiin ratkaisuihin. Vuonna 2010 perustettu yhtye esittelee albumilla kymmenen menevää rallia, joiden kuvittelisin toimivan näin kevään edetessä niin pussikaljoittelujen, kuin dagen efter-morkkiksenkin säestyksenä. Sen verran depressiivis-sävytteistä rokettirollia on tiedossa.

Ensimmäisenä kappaleena starttaa Bättre Dar, jossa vierailee maanmiestensä Shiningin keulahahmo Kvarforth. Svengaavan rumpukompin siirtyessä välillä blast beatiin ja takaisin huomaa, kuinka kielisoittimet jauhavat silti yhä samaa alakuloa. Kvarforthin vierailu on varmasti alan ihmisille mukava kuriositeetti, joskaan ei tällä kertaa sen enempää. Jo albumin alkupuoliskolla kuullaan useita helmiä, joista mainittakoon vaikkapa Hoestin vierailulla maustettu Såld På Mörkret, joka junnaa varsin miellyttävästi monotonista sävelmäänsä. Tämän jälkeen palataankin välittömästi takaisin menevämpään ilmaisuun, joka saanee pään heilumaan rokimman puolen ystävillä. Ratkiriemukkaasti (ehh?) nimetty Indiehora jäänee levyn ainoaksi hiukan vaivaannuttavaksi veisuksi lievästi lapsellisine huutoineen. Lienee tätä länsinaapureiden alfaurosmeininkiä, kenties? Muutenkin aivan aluksi laulajan ääni pääsi hieman ärsyttämään, mutta onneksi siihen tottuu nopeasti ja röyhkeä julistus alkaa kuulostaa oikein sopivalta ilmaisutavalta.

Alfahannen debyytti on toimivaa depressiivistä black ’n rollia, jota kelpaa huudattaa kovalla volyymilla. Kiinnostavaa on myös jatkossa seurata bändin kehitystä sekä tulevia keikkoja, joille odottaisin vähintäänkin yhtä räväkkää ja mukaansatempaavaa touhuilua, kuin levyllä. Teroittakaa veitset ja korkatkaa pullot, tämä on Alfapokaplyps!

Markus Haapaniemi