ALASTOR: Syndroms of the Cities (uudelleenjulkaisu)

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Metal Mind Productions

Joskus sitä miettii, että mitäs sitten kun kaikki muinainen metalli on löydetty ja levitelty ihmisten ilmoille? Mistäs sen jälkeen enää kokee löytämisen riemua? Puolalaisen Metal Mindin, metallin saastaisten katuojien pakkomielisen kaivelijan ansiosta tylsä tulevaisuus on lähempänä kuin koskaan, mutta toisinaan lafkan arkeologit iskevät hakkunsa vain ulkokultaisiin aarteisiin.

Puolalaisen Alastorin ensimmäisen albumin kansitaide vuodelta 1989 lupailee todellista thrash metal -jalokiveä; kannen etualaa hallitsee luotivöillä balsamoitu predator-rotuinen peto, joka tulittaa ilmaan järeän kokoisella pumppuhaulikolla. Taustalla näkyvä kaupunki kylpee asianmukaisesti tulimeressä. Tästä ei kansi enää thrashimmäksi mene!

Valitettavasti sisältö paljastuu melkoisen muotopuoliseksi ja sisäsiittoisen geneeriseksi rytkeeksi. Vaikka riffeissä on paikoitellen suorastaan innovatiivista oivallusta, on albumin kymmenestä raidasta vain kahdelle saatu jonkinlaista liimapintaa, joka pitää esitykset tolkullisen kiinnostavissa thrash-mittasuhteissa.

Vokalisti Stryj’n äänessä on eräänlainen kimakka Souza-ulottuvuus, mutta aika yksipuolista hänenkin tulkintansa on. Ehkä maailma ei menettänyt paljoakaan, kun Alastorin debyytti aikoinaan julkaistiin italialaisen Metalmasterin toimesta ainoastaan c-kasettina ja vinyylinä.

Tuure Heikkilä