ALASTOR – Out Of Anger

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Metal Mind Records

Puola on vakiinnuttanut maineensa kovana black ja death metal –maana, ainakin minun kirjoissani. Tämänkertainen purtava, Alastor, on ainakin saatekirjeen mukaan legendaarinen thrash metal –yhtye. Tunnen piston sydämessäni; miksi minä kuulen bändistä nyt ensimmäistä kertaa?

Parempi myöhään kuin ei silloinkaan. Out of Anger on yhtyeen viides täyspitkä ja täynnä sitä itseään, eli melodista rässiä. Levyn soundi on mehevä ja murea. Edellisestä levystä on bändin laulajakin vaihtunut ja tämä uusi rääkyjä, Robert Stankiewicz, on aika sonni mylvimään. Tietenkään en nyt tältä istumalta voi herraa verrata edelliseen määkijään, mutta en usko muutoksen ainakaan huonompaan tapahtuneen.

Albumin kappaleisiin on tehty sopivan kierolla korvalla mukavaa groovea tuomaan omaa räväkkyyttään riffittelylle. Lopputuloksena on ei-yltiöraskas saati painostava levy, joka on täyttä thrashiä. Ei ehkä aivan siinä perinteisimmässä Big 4 –hengessä, eikä välttämättä teutonirässääjien (etsi netistä keitä tällä termillä tarkoitan jos et tiedä) peräaallokossa, vaan sopivan omaleimaisella tavalla. Alastor osoittautui erittäin mukavaksi tuttavuudeksi, jonka tuotoksien pariin tulen varmasti palaamaan useammankin kerran. Hyvää thrashiä kuuntelee aina mielellään.

Juuso Viljanen