AJUNA – Prisoners of the Sun

Ajuna
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Quality Steel Records

Avantgardistista-/post- black metalia tanskanmaalta tarjolla tällä kertaa ja täytyy sanoa, että toimii!  Prisoners Of The Sun on niin ikään tanskalaisen Ajuna -yhtyeen ensimmäinen täyspitkä julkaisu, joka onnistuu tuottamaan kylmiä väristyksiä tunnelmallisuudellaan kuulostaen samalla kuitenkin myös hyvin raa’alta ja agressiiviselta. Levy kuulostaakin kaiken kaikkiaan melko omalaatuiselta tuotokselta.

Sahaavat kitaravallit ovat alusta loppuun keskeisessä roolissa, mikä saakin levyn kuulostamaan eheältä kokonaisuudelta. Kappaleiden rakenteet sen sijaan ovat rönsyileviä ja ennalta arvaamattomia, mutta pääosin hyvässä mielessä. Tempo vaihtelee nopeista blast beateista hitaampaan kurmuutukseen sahaavien kitaroiden ollessa kuitenkin lähes jatkuvasti läsnä. Myös vokaalit tuovat kokonaisuuteen oman nyanssinsa vaihdellen perinteisemmästä black metal -tyylisestä korinasta matalaan murinalauluun. Lyriikat on kirjoitettu englanniksi sekä osin tanskaksi ja painottuvat maailmanlopun manaamiseen ja kuolemaan.

Levyllä on seitsemän raitaa, joista mikään ei erityisesti erotu joukosta. Ainoastaan toisiksi viimeinen kappale Death eroaa pituutensa puolesta ollen huomattavasti muita kappaleita pidempi. Mitä tulee koko julkaisun pituuteen, ihmetyttää tässä eniten se, ettei se yllä juuri yli ep:n mitoista. Levyn kokonaismitta on vain 34 minuuttia, joten se on melkoisen lyhyt täyspitkäksi julkaisuksi. Sisältöä tässä on kuitenkin sen verran hyvin, että tätä jaksaa pyörittää soittimessa useampaankin otteeseen.

Toni Laaksonen