AIHOS – Ikuisuuden Suojaan [EP]

378126
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Omakustanne

Hyberborean ajattomilta rannoilta, tai oikeastaan Savonlinnasta, tulee Aihos joka julkaisee nyt käsittääkseni debyyttinään tämän viiden kappaleen mittaisen ep:n. Taustaa yhtyeestä ei varsin mystisen, joskin hienon ja viihdyttävän, saatekirjeen myötä oikein irronnut. Mutta samapa tuo. Antaa musiikin puhua puolestaan, sillä luvassa olikin todella napakka paketti mustaa suomalaista metallia.

Levyllä on yhteensä viisi kappaletta raakaa, kylmää, suomeksi laulettua black metalia. Tunnelmaltaan levy onnistuu täydellisesti. Se tuo herkästi mieleen 2000 luvun alkupuolen suomalaisen black metal -aallon bändit ja ehdottomasti hyvässä mielessä. Biisit ovat tempoltaan suht nopeita, mutta kitaroiden luoma melodinen kerros luo niihin kuitenkin hienosti vaihtelua ja ulottuvuutta. Äänimaailma on juuri sopivan selkeä niin että laulun repivästä rääkynästä saa selvän, sillä ainakin itselleni sanojen merkitys on osa tunnelmaa. Kaikki levyn kappaleet asettuvat juuri oikein kokonaisuuteen, mutta erityismaininnan saavat aloitusraita Raiskatun maan tomuun, sekä Tulen ja jään liitto jonka melodiat ja sanat jäävät pakostakin kaikumaan pään sisään.

Ikuisuuden Suojaan on erinomainen debyytti ja jättää todellakin odottamaan mitä bändi saa kokopitkällä levyllä aikaan. Sinänsä siinä ei ole mitään uutta, mutta se on raikas tuulahdus hieman perinteisempää suomalaista black metalia, joka sai ainakin allekirjoittaneen innostumaan. Viiltävät kitarat, kylmä äänimaailma, raaka vokalisointi ja hienot sovitukset luovat yhdessä erinomaista tunnelmaa. Yhtyeen soitanto ja musikaalinen ilmaisu on kohdallaan, ja jos materiaali pysyy jatkossa yhtä erinomaisena, on Aihos ehdottomasti bändi jota tulen seuraamaan korvat höröllään.

Markus Mähönen