ADASTRA – Corroder Of Minds

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Violent Journey Records

Adastra on kotimainen klassisen heavy metallin nimeen vannova poppoo, joka maustaa musiikkiaan myös kevein thrash-vaikuttein. Levyn pyöriessä soittimessa, ensimmäisenä mielleyhtymänä on, että yhtyeen esikuvina voisivat olla Acceptin kaltaiset kasarijärkäleet. Tämän jälkeen riffi- ja soolo-osasto tuo mieleen Megadethin, ja kun yhtye hidastaa vauhtia esimerkiksi No Last Words -biisissä, on yhtyeessä jotain metallicamaista. Adastran heavy metal on kuitenkin päivitetty 2000-luvulle, eikä kyseessä ole pelkkää kasaripalvontaa.

Yhtye toimii tyylissään varsin mallikkaasti. Nopeammat ja suoraviivaiset rallit kuten Ripcord Rock ja Backstabber vyöryvät voimalla päälle. Melodisemmista ja monimutkaisemmista veisuista Going Out for Good erottuu edukseen. Riffit ja varsinkin vinkeät soolot ovat onnistunutta kauraa. Seiskarallissa Vortex yllytään jopa jonkinasteisiin progesfääreihin. Kaasujalka olisi voinut pitää tallan tiiviimminkin pohjassa, koska levyn rauhallisemmat hetket eivät ole sitä toimivinta tavaraa.

Laulaja Siikamäen hard rock -kähinä toimii hyvin. Puhtaat osuudet eivät ole yhtä vakuuttavia. Soundit ovat levyllä äärimmäisen selkeät. Se mitä itse olisin levylle kaivannut lisää, on särmikkyys. Biiseissä saisi olla vieläkin enemmän munaa ja karheutta, eli juuri niitä elementtejä, jotka nostavat tämän tyylisen musiikin puhtaaksi ekstaasiksi. Kritiikistä huolimatta Corroder of Minds on varmasti yksi vuoden kotimaisista perinneheavy-levyistä.

Joonas Tanskanen