ACID SHARK – Bombs Away

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Demo

Acid Shark on bristolilainen grindcore punkkia veivaava yhtye, jonka meiningissä ei nimestä huolimatta ole valitettavasti mitään happoja havaittavissa. Happohöyryistä kohkaamista olisi ehkä tässä tapauksessa nimittäin kaivannut. Demolla on kolme lyhyehköä kappaletta, joissa kaikissa paahdetaan menemään melko sujuvalla, joskin todella tasapaksulla ja tylsällä otteella. Kaikki groove on kadoksissa – sitähän saisi ihan oikeasti olla tällaisessa meiningissä mukana – ja melodiat ja koukut puuttuvat myöskin.

Vokaaleista tuntuu puuttuvan täysin kaikki raivo, joka tuntuu hieman oudolta kun musikaalinen ilmaisu on kuitenkin näin aggressiiviseksi kehittynyttä. Se musiikin vähäkin särmä tuntuu latistuvan laulutoteutuksien ansiosta. Laulaja yrittää kyllä parhaansa mukaan ärjyä kappaleiden mukana. Vaikka nyt kappaleessa Bombs Away huudetaan “bombs away”, niin voitaisiin aivan yhtä hyvin laulaa että “fish & chips”. Silti ilmaisussa olisi säilynyt sama määrä raivokkuutta, jota ei siis nyt ole ollenkaan havaittavissa.

Äänimaailma on demolla muutenkin hieman aneemisen oloinen ja sitä bassoa olisi voinut laittaa enemmänkin kuuluviin, sillä sehän ei ole koskaan väärin. Näistä kappaleista tuli sellainen mielikuva, että Acid Sharkin happo onkin ehkä nautittu esimerkiksi hyvin hiilihappoisaa kolaa juomalla ja sen tähden on sitten terävät hampaatkin rei’illä ja tylsiksi syöpyneinä.

Aleksi Vaittinen