ACID KING – Middle Of Nowhere, Center Of Everywhere

421055
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Svart Records

San franciscolainen Acid King on pidemmän linjan stoner pörisijä ja taittanut taivaltaan jo vuodesta 1993 saakka, vaikka julkaisujen määrässä tämä ei nyt välttämättä ehkä näy ja Middle of Nowhere, Center of Everywhere onkin yhtyeen neljsä täyspitkä. Aktiivisimmillaan yhtye oli 90-luvun loppupuolella. Middle of Nowhere.. onkin yhtyeen ensimmäinen julkaisu liki kymmeneen vuoteen.

Yhtyeen kulku on hyvin ajattoman kuuloista. Soitto miellyttää suuresti ja kappaleissa on tarttuvuutta, unohtamatta myöskään sopivaa vaihtelua. Miksikään paikoillaan polkevaksi polkupyöräksi Acid Kingistä ei ole. Stonerin tärkein elementti, eli pörisevä soundi, on tietysti läsnä, mikä ilahduttaakin allekirjoittanutta suuresti. Äänimaailma on kaikinpuolin sopivan kuuloinen, bassot ja monipuolinen lyömäsoitinten käyttö kuuluu selkeästi. Tämä yhdistettynä vokaalit hoitavan Lori S.:n tenhokkaaseen lauluun, jota on tehostettu sopivasti kaiulla, voi helposti aiheuttaa jonkin sortin stoner-hypnoosin, jos liian varomattomasti levyä erehtyy kuuntelemaan.

Kaikki kappaleet levyllä ovat aika samalla linjalla, ja sieltä on melko vaikea poimia suosikkeja, mutta ehkä Laser Headlights erottui joukosta eniten. Intron ja outron kera levyllä on soittoaikaa yli viisikymmentä minuuttia ja se on mielestäni ihan sopiva mitta tällaiselle pörinälevylle. Middle of Nowhere… osoittaa olevansa melko kelvollinen stoner-lätt  ja kyllähän tuo partakin meinasi vähän musiikin tahdissa alkaa tärisemään, mikä lienee se tärkein mittari näissä tapauksissa.

Aleksi Vaittinen