ABYSSION – Luonnon Harmonia Ja Vihreä Liekki

abyssion-luonnon-harmonia-ja-vihreä-liekki-ep
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Svart Records

Luonnon harmonia ja vihreä liekki on tamperelaisen Abyssionin toinen täyspitkä julkaisu. Yhtyeen musiikillinen tyyli on nopeatempoista black metalia melko rosoisilla soundeilla soitettuna, ilman minkäänlaiseen hienosteluun sortumista. Kitarat kiertävät kauniisti ja basso rämisee, niin kuin rujon musiikin kanssa kuuluukin olla, rumpujen polkiessa tasaista tahtia eteenpäin. Meininki on juuri sopivan punk, sortumatta liiallisuuteen.

Suoranaisesta paahtamisesta tai kaahaamisesta ei Abyssionilla ole kyse, vaan kappaleet ovat sopivassa suhteessa myös mukavan melodisia raa’an ulosantinsa rajoissa. Melodioissa on sopivasti tarttuvuutta, vaikka eivät ehkä ihan korvamadoiksi asti kehity, mutta ei se nyt niin haittaa. Kitara kuulostaa pistävältä, mikä sopii hyvin kappaleiden henkeen, mutta rummut tuntuvat hieman taustalle jääneeltä, vaikka tukevat kappaleita kuitenkin riittävästi. Heikoin lenkki levyllä on ehdottomasti vokalisti Antti Variksen laulusuoritukset, joiden yli en valitettavasti päässyt, vaikka kuinka yritin. Tyyli, jolla vokaalit huudetaan, vieläpä kunnon kaiun läpi, sopisi mielestäni paremmin toisenlaiseen musikaaliseen ilmaisuun, ja jäin kaipaamaan enemmän jotain sieluun käyvää kirkumista ja kiljumista sen sijaan.

Luonnon harmonia polkaisee levyn käyntiin reippaalla temmollaan, eikä aikaakaan kun levy on jo pyörinyt kertaalleen loppuun, koska sillä on pituutta vain vähän alle 27 minuuttia. Olisihan tätä nyt vielä muutaman kappaleen enemmän ihan mielellään kuunnellut, mutta ainakaan levyä ei ole paisutettu turhaan tai mätetty täytekappaleita. Hyvän kyydin antamisesta Koraanille myös peukut.

Aleksi Vaittinen