ABLAZER – Playground Impaler

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Demo

Tällä kertaa myllyssä pyörii joensuulainen Ablazer ja yhtyeen kolmas demo sitten perustamisen vuonna 2009. Melodista death metalia runttaava kuusihenkinen joukkio olikin onnekseni positiivinen yllätys, sillä musiikki teko tuntuu miehiltä onnistuvan paremmin kuin nimien keksiminen.  Hieman geneerisistä nimistään huolimatta biisit nimittäin saavat kiinnostuksen heräämään heti alkumetreiltä, eivätkä hellitä otettaan missään vaiheessa.

Levyn avausbiisi Playground Impaler heittää heti varsin koukuttavat melodiat kehiin niin kitaroinnin, syntikoiden kuin laulunkin osalta. Sama kaava jatkuu kaikkien kolmen kappaleen läpi ja toimii erittäin napakasti. Tuotanto on laadukasta ja kaikki yksittäiset elementit hienosti tasapainossa, jonka ansiosta biisien rakenteet erottuvat pitäen homman mukavan monipuolisena. Välillä nopea, mutta melodinen rankaisu syntikoineen tuo mieleen vanhan Children of Bodomin ilman liiallista kitaran tiluttelua tai jopa Rotten Christin eeppisine tunnelmointeineen.

Bändin tuorein demo on hyvä makupala ja jättää todellakin odottelemaan debyytin valmistumista mielenkiinnolla. Ablazerin biiseissä on kaikkea sitä hyvää fiilistä mitä 90-luvun melodinen death metal oli parhaimmillaan. Jos sisältöön saadaan vielä jatkossa punainen lanka ja lyriikasta asteen kiinnostavampaa niin odotettavissa on eittämättä klassikkomateriaalia.

Markus Mähönen