ABHORRENCE – Completely Vulgar

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Svart Records

Eritoten laadukkaista uusintajulkaisuista tunnettu kotimainen Svart Records on tuonut death metal -fanien iloksi Completely Vulgar -kiekon, jolta löytyy kulttimaineesta nauttivan Abhorrencen koko tuotanto. Yhtye julkaisi tasan vuoden mittaisen elinkaarensa aikana yhden seiskatuumaisen ep:n sekä Vulgar Necrolatry -demon. Tälle kokoelmalle mukaan on isketty vielä keikkamateriaalia Turusta sekä bändin harjoittelunauha. Kaikki levyn materiaali on vuodelta 1990.

Abhorrence oli Funebren ja Xysman tapaan hädin tuskin täysi-ikäisyyttä hipovien nuortenmiesten death metal -yhtye. Bändissä vaikuttivat muun muassa Amorphiksesta tuttu Tomi Koivusaari ja nykyään Hesarin kulttuuritoimittajana tunnettu Jussi Ahlroth. Jossain on yhtyettä tituleerattu jopa Amorphiksen esiasteeksi. Abhorrencen musiikki on taattua vanhakantaista kuolometallia – raskasta, riisuttua ja löyhkäävää. Yhtye on ottanut selviä vaikutteita Carcassin kahdelta ensimmäiseltä levyltä niin musiikkiinsa kuin lyriikoihinsakin. Abhorrencen jurnutusta hallitsee harvinaisen hypnoottinen tunnelma.

Tietenkin levyn parasta antia ovat kaksi virallista julkaisua, mutta live- ja harjoittelumateriaali tuovat levylle mielenkiintoisen lisän. Semminkin kun nauhojen äänenlaatu on riittävän selkeä. Livetilanteessa yhtye on entistä raaempi ja riisutumpi. Tuhdista kansivihkosta löytyy bändin jäsenten monisanaisia muisteloja yhtyeestä. Completely Vulgar on hieno ja varmasti monien kaipaama julkaisu, josta on tämän digipackin lisäksi löydettävissä myös lp-versio.

Joonas Tanskanen