TOXIC HOLOCAUST: Conjure And Command

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Relapse Records

Joel Grindin viritys on kyllä kummallisen suosittu bändi siihen nähden, että se on loppujen lopuksi vain yksi nykyajan thrash-bändi. Ok, kyse ei ole mistään neothrashistä vaan punkimmasta katurähjäämisestä, mutta minulla on kyllä vaikeuksia tajuta yhtyeen erinomaisuutta. Ymmärtääkseni tämä on ensimmäinen kerta, jolloin herra Grind on kelpuuttanut studioon muitakin kavereita kuin itsensä. Aiempiin levyihin en ole tutustunut niin huolellisesti, että osaisin sanoa, onko tämä vaikuttanut mitenkään Toxic Holocaustin soundiin tai soittoon.

Levyä useampia kertoja pyöritellessä huomaa riffien olevan ihan kivaa tasoa, mutta ollakseen ”vaarallista katurässiä” meininki kuulostaa vähän liian kirkkaalta ja skarpilta. Heikolla tolalla on myös mitäänsanomaton kansitaide ja logo, joka on vaihdettu enemmän fonttimaiseen, todella epäonnistuneeseen malliin. Tasapaksua fiilistä korostaa Joel Grindin paasaus, jossa ei genren vaatimia nyansseja. Ei kirkaisuja, ei köörihuutoja, ei mitään mieleenpainuvaa. Esimerkiksi Aura Noirin viimeisin Hades Rise toimii paljon paremmin.

Jaakko Marttila