2 WOLVES – Men of Honour

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Inverse Records

Lappeenrantalainen viisihenkinen 2 Wolves on melodista death metalia soittava yhtye, jonka musiikki on sävytetty melko kevyehköillä industrial-vaikutteilla ja sävellyksissä on myös hieman sinfonisia piirteitä. Kappaleisiin on pyritty saamaan jonkinlaisia eeppisiä sfäärejä koskettimien melodioita ja puhtaita lauluja käyttäen, mutta valitettavasti siinä ei onnistuta järin hyvin.

Musiikki on pääsääntöisesti menevää, mutta kappaleet saavat välillä hieman hengähtää ja haukkoa happea, jolloin sähköisten elementtien tai koskettimien annetaan tulla taustalta enemmän esille, mikä teoriassa kyllä tuo musiikkiin ihan mukavasti vaihtelua. Suurin narinan aihe musiikissa on mielestäni kuitenkin se, että lopulta nuo kaikki industrial-vaikutteet ovat melko vaisusti edustettuna läpi koko levyn. Elektroniikkaa olisi voinut tuoda esille paljon aggressiivisemminkin. Nyt on hyvä jos mitään kone-elementtejä taustalta edes tajuaa ilman, että niiden kuulemiseen erityisesti keskittyy.

Rauhallisemmissa kohdissa kosketinmelodiat ovat välillä oikein tunnelmallisia ja hyvin sävellettyjä, mutta kielisoittimet ja niiden kuviot junnaavat näissä kohdissa vähän liiankin tylsästi. Puhtaat vokaalit toimivat pääasiassa ihan hyvin, vaikka laulajan ääni tuntuukin hieman persoonattomalta, jotain särmää jää kaipaamaan. Tehokeinona puhtaat vokaalit olisivat ehkä toimineet paremmin, jos niitä ei olisi käytetty aivan näin paljon kuin nyt.

Levyltä pidän kuitenkin enemmän raskaammasta ja nopeammasta materiaalista (kuten esimerkiksi Bygones), kuin hitaammista ja rauhallisemmista kappaleista (Warm Touch of Forthcoming Tragedy esimerkiksi). Mikään kappale ei kuitenkaan erotu ylitse muiden, eikä levy herätä oikein muutenkaan mitään erityisiä tuntemuksia, mikä on ehkä sen suurin kompastuskivi. Se on hieman sääli, sillä mielestäni yhtye kuitenkin hallitsee soittimensa hyvin, mutta kun kappalemateriaali vain tuntuu, anteeksi nyt vaan, suorastaan tylsältä.

Aleksi Vaittinen